Stiai cum se achizitioneaza membrana bituminoasa?

hidroizolatii (1)In momentul in care vrei sa iti izolezi casa, indiferent ca este vorba despre hidroizolatia fundatiei, despre hidroizolatia terasei sau despre hidroizolatia peretilor, vei cauta o firma care sa faca asta si evident, cele mai bune materiale. Conform celor de la http://hidroizolatii-conduraru.ro/, unul dintre cele mai performante si ieftine materiale pentru hidroizolatie este bitumul. Mai exact, vorbim despre membranele bituminoase, care sunt materiale ideale pentru hidroizolatii si contin bitum modificat, aditivi, polimeri si elasto-plastomeri, care genereaza o solutie excelenta.

Unde se folosesc membranele bituminoase?

De regula, aceste membrane se folosesc pe acoperisuri, pe terase, in subsoluri, la fundatii sau tuneluri. Practic, aproape orice zona unde este nevoie de hidroizolatie poate sa beneficieze de avantajele acestor membrane. Problema apare in momentul in care trebuie sa faci o achizitie, in conditiile in care sunt mai multe variante de membrane, fiecaer cu proprietatile sale. Inainte de a face o achizitie, trebuie sa analizezi complexitatea lucrarii si sa te asiguri ca achizitia are o calitate raportata la nevoile pe care le ai.

De regula, vei gasi doua tipuri mari de membrane bituminoase pe piata: cele cu armatura din fibra de sticla si cele cu armatura din poliester netesut. Acestea insa, pot sa fie impartite in foarte multe categorii, in functie de aditivii care se adauga, in functie de tipul de armatura de care dispun si chiar in functie de dimensiunea la care sunt vandute.

Dintre toate, cele mai performante sunt membranele bituminoase aditivate cu polimeri elasto-plastomeri. Motivele sunt cat se poate de convingatoare:

  • Ofera o stabilitate foarte mare la cald. Rezista la temperaturi de pana la 120 de grade Celsius;
  • Rezista la factori de mediu diversi, cum ar fi radiatiile UV sua diferentele mari de temperaturi;
  • Ofera flexibilitate la rece si rezistenta de pana la -25 de grade Celsius;
  • Sunt foarte elastice si rezista la imbatranire naturala;
  • Au o garantie de aproximativ 10 ani, din partea producatorului insa durata lor de viata poate sa ajunga chiar si la 20 de ani.

De ce este nevoie pentru montarea membranelor bituminoase?

Nu este suficient sa achizitionezi materialul. Pentru a putea monta o astfel de solutie este bine sa ai un arzator cu furtun, un regulator de presiune, o butelie cu gaz, unelte pentru taierea materialelor si pentru presarea suprapunerilor si evident, imbracaminte de protectie. Este motivul pentru care este esential sa apelezi la o firma de profesionisti pentru o astfel de lucrare.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *