Stiai ce aparate sunt folosite pentru taierea cu plasma?

plasma-de-inalta-definitieTaierea precisa a metalelor nu mai este de ceva vreme o problema. Exista mai multe modele de aparate taiere cu plasma cu ajutorul carora poti sa tai aproape orice metal, fara a avea pierderi, fara a face greseli si fara a pune viata nimanui in pericol. Plasma este o solutie moderna, folosita in doua tipuri de aparate: aparatele cu oxigaz si plasma si aparatele cu plasma, de inalta precizie. Diferentele dintre ele pot fi destul de mari insa ambele pot aduce avantaje, in functie de necesitatile pe care le ai.

Aparatele cu oxigaz si plasma

Aparatele cu oxigaz sunt foarte eficiente si au o istorie de peste 200 de ani. Aceste aparate permit taierea otelului cu grosimi de pana la 400 mm si au un cost de investitie redus. Din pacate, precizia lor nu este un atu, ceea ce face necesara prezenta plasmei, care creste precizia.

Daca nu ai nevoie de o precizie de chirurg, sunt solutii excelente, pe care nu vei da foarte multi bani si de la care vei obtine versatilitate, viteza in taiere si cerinte minime pentru instalare. Se pot alege mai multe variante de astfel de aparate, in functie de necesitati. Cei de la VersyCNC ofera spre vanzare Seria F, L si G, cu proprietati diferite si functii foarte interesante.

Masinile de taiat tabla cu plasma, de inalta precizie

Tehnologia de debitare cu plasma este mult mai noua decat debitarea cu oxigaz. La inceputul anului 1950 a fost nevoie de o astfel de tehnologie, data fiind restrictionarii arcului electric in cazul sudarii. Plasma are o multime de avantaje fata de oxigaz, asigurand viteze de pana la 10 ori mai mari, posibilitatea de a taia o varietate mai mare de metale, inclusiv otel inoxidabil, aluminiu si cupru si o precizie foarte mare. Exista si dezavantaje, cel mai mare fiind o taiere cu muchii foarte inclinate. Cu toate acestea, avantajele sunt cele care ies in evidenta, calitatea taierii, viteza, precizia si costurile de debitare foarte scazute, fiind cat se poate de atractive. Este adevarat ca investitia pentru un aparat cu plasma este mai mare, insa rezultatele in timp pot fi mult mai bune.

Pe langa solutiile cu plasma, exista si solutia de debitare cu jet de apa. Este la fel de eficienta, insa poate sa fie costisitoare, fiind descoperita destul de recent.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *