Stiai cate tipuri de perdele si de draperii exista?

slide3Daca nu esti foarte atent, s-ar putea ca aspectul ” perdele ” sa treaca total neobservat. Cu toate astea, este bine sa acorzi o atentie sporita perdelelor si draperiilor, deoarece contribuie major la confortul din casa ta. Primul lucru pe care trebuie sa il afli este numarul de tipuri de draperii pe care le poti achizitiona.

Clasificarea draperiilor si a perdelelor se face in functie de o serie de factori. Cel mai important insa, este tesatura.

Perdelele

Daca ne referim la perdele, tesatura poate sa fie de 3 tipuri.

Perdele cu voal. Sunt perdele clasice, cu un pret ceva mai redus si cu avantaje foarte mari. De regula, sunt realizate din bumbac sau din materiale comune. Marele avantaj al perdelelor cu voal este faptul ca se calca foarte usor.

Perdele Semiorganza. Sunt, de asemenea, perdele care au un pret destul de mic. Nu se confectioneaza greu, asadar, nu va trebui sa cheltuiesti foarte multi bani pe ele. De regula, aceste perdele sunt legante si nu se sifoneaza foarte tare.

Perdele Organza. Sunt perdele ceva mai de lux, deoarece se confectioneaza destul de greu. Partea buna este faptul ca aceste perdele aduc o nota de eleganta foarte mare, printr-o stralucire serioasa.

Draperii

In cazul draperiilor, exisa 4 tipuri de tesaturi: Soft, Tafta, nisip si bloack Out. Draperiile soft sunt confectionate cu usurinta, insa sunt destul de grele. Daca nu se aleg galerii ceva mai groase, sunt sanse sa se indoaie sau sa se rupa.
Draperiile de tip tafta sunt mai mult decorative, oferind o umbrire destul de buna.

In ceea ce priveste draperiile nisip, acestea sunt destul de scumpe si se confectioneaza greu. Partea buna este ca sunt foarte elegante.

Ultimul tip de draberie este draperia Black Out. Acesta este sobra, are o reflexie ridicata si ofera o flexibilitate maxima pentru cei care doresc sa doarma ziua. Practic, prin simpla folosire a lor poti transforma ziua intr-un intuneric perfect. Draperiile de tip Black Out se calca usor, se spala usor si sunt placute din punct de vedere estetic. Din pacate, sunt destul de grele si se recomanda, la fel ca si in cazul draperiilor soft, sa se opteze pentru galerii solide.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *