Stiai care sunt principalele avantaje ale camerelor PTZ?

Weatherproof-CCTV-Speed-Dome-Camera-Hawk-480TVL-27X-Optical-Zoom-PTZ-plusbuyer_71Numeroase articole de pe internet ( vezi aici ) recomanda camerele de supraveghere PTZ pentru o eficienta cat mai mare in supravegherea celor mici sau in supravegherea proprietatilor. Multi dintre clienti insa, nu stiu cu exactitate ce sunt camerele PTZ si de ce sunt atat de eficiente.

Care sunt, asadar, avantajele date de camerele de supraveghere PTZ?

In primul rand, este bine de stiut ca aceste camere de supraveghere sunt camerele care pot fi controlate cu usurinta de utilizator, chiar si de la o distanta relativ mare. Functia PTZ prezinta posibilitatea de a roti si de a inclina camera cu o viteza foarte mare. PTZ vine de la Pan/Tilt/Zoom, functie care permite o flexibilitate uriasa .

De regula, camerele PTZ sunt de tip dome, deoarece in felul acesta pot fi protejate foarte bine .

Daca este sa ne focusam asupra avantajelor, acestea sunt urmatoarele:

  • Se pot roti cu o viteza mare, atat in plan vertical, cat si in plan orizontal. In felu acesta poti acoperi o arie foarte larga si poti scapa de necesitatea unui numar mai mare de camere.
  • Dispun de caractristici inteligente. Pot fi setate in asa fel incat sa se roteasca automat, fie in momentul in care detecteaza miscare, fie atunci cand sunt programate sa o faca.
  • Dispun de un zoom puternic si de o focalizare automata. De regula, camerele PTZ beneficiaza de specificatii mai bune decat camerele normale. Astfel, vei putea sa vezi mai multe detalii si vei putea mari imaginea de cateva ori in momentul in care descoperi ceva de interes.
  • Sunt protejate impotriva vandalilor. Cum precizam mai sus, camerele PTZ sunt protejate de un dome rezistent, care elimina riscul de distrugere de catre vandali. De asemenea, domul poate sa fie fumuriu, in asa fel incat cel supravegheat sa nu isi dea seama de directia in care se filmeaza.

Unde isi pot gasi utilitatea camerele de tip PTZ?

De regula, pot fi folosite oriunde. Cele mai eficiente aplicatii insa, sunt supravegherea copiilor si a bonelor, supravegherea locatiilor in care se desfasoara afaceri sau supravegherea locuintelor.

Este cert, asadar, ca aceste camere, de tip PTZ sunt mult mai eficiente decat camerele clasice si chiar daca au costuri mai ridicate, acest lucru se justifica si poate chiar sa genereze economii de bani in timp.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *