Stiai care sunt beneficiile homeopatiei?

Traim intr-o societate care ne imbolnaveste si in acelasi timp, ne ajuta sa ne insanatosim. Multi ar spune ca medicina este doar o varianta de business pentru marile centre medicale si bolile sunt provocate de acestea, in timp ce altii au incredere totala in ea. Ceea ce este cert, este faptul ca exista si solutii alternative, care pot fi extrem de eficiente. UnĀ tratament homeopatic complex, spre exemplu, se poate dovedi perfect pentru corp si minte.

Ce este, insa, homeopatia?

Este o metoda de tratament care ajuta corpul sa isi stimuleze tendintele de vindecare, prin administrarea unor medicamente de origine minerala, vegetala si animala. Ceea ce face aceste tratamente foarte apreciate este faptul ca sunt lipsite de toxicitate si nu genereaza niciun efect advers.

Homeopatia are o istorie de peste 200 de ani si este infiintata de doctorul Christ Samuel Hahnemann. Acesta a emis o teorie prin care o substanta ce determina anumite simptome la un om sanatos, poate sa vindece aceleasi simptome la un om bolnav. Ceea ce este cu adevarat interesant, este faptul ca homeopatia este recunoscuta de Ministerul Sanatatii si necesita studii postuniversitare pentru a fi practicata.

Care sunt principalele avantaje ale homeopatiei?

Un avantaj major este faptul ca ingredientele pentru tratamente sunt naturale, ceea ce inseamna riscuri foarte reduse.

De asemenea, faptul ca homeopatia este practicata de doctori foarte bine pregatiti, este un alt mare plus.

Ceea ce reprezinta cu adevarat un avantaj insa, este faptul ca homeopatia tine cont de starea generala a organismului unui om si vine cu raspunsuri personalizate. Astfel, tulburarile digestive, transpiratia, tulburarile somnului sau fobiile pot decide care este tratamentul cel mai potrivit. Atitudinea pacientului fata de boala poate si ea sa aiba un efect important in tratamentul homeopatic.

Daca in cazul unui diagnostic aleopatic, pacientii cu acel diagnostic sunt tratati la fel, in homeopatie, acelasi diagnostic are remedii diferite.

In homeopatie se folosesc cantitati foarte mici de medicamente, ceea ce duce la lipsa toxinelor din organism si la un cost foarte mic. De asemeea, un tratament homeopatic poate sa aiba un efect complex asupra starii intregului organism si sa imbunatateasca serios starea de sanatate a pacientilor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *