Stiai aceste lucruri despre supersititii?

Adesea in viata de zi cu zi nu ne putem abtine de la indeplinirea anumitor ritualuri. Fie credem cu adevarat in ele, fie pentru a capata incredere in sine. In ciuda popularitatii anumitor superstitii, multi dintre noi nu le cunoastem originile si fundamentele.

superstitii

Pisica neagra. Pisica neagra este considerata semn rau. De altfel, pana in zilele noastre, pisicile negre au fost adoptate cu greutate, multe persoane preferand pisici de alta culoare. Aceasta superstitie isi are originile in Evul Mediu. In aceasta perioada, vrajitoarele aveau drept animal de companie o pisica neagra. In plus, Napoleon a hranit aceasta superstitie spunand ca a zarit o pisica neagra inainte de batalia de la Waterloo.

Iti pui mana la gura cand casti. Esti convins ca acest gest este adoptat din masuri de igiena. Cu toate acestea, afla ca in Evul Mediu aceasta metoda se folosea deja insa din motive total diferite. Pe vremuri, cascatul fara a duce mana la gura era asociat diavolului. Demonii puteau pune stapanire pe cel care casca deoarece nu si-a protejat gura. Surprinzator, nu?

Eviti sa treci pe sub o scara. In general eviti sa treci pe sub o scara. In credinta religioasa trecerea pe sub o scara inseamna sacrilegiu. Scara formand un un triunghi reprezinta Sfanta Treime. Trecand pe sub scara tulburi acest triunghi sacru.

scaraaa

Nu deschizi umbrela in interior. Inca de la o varsta frageda ai auzit-o pe bunica spunandu-ti sa nu deschizi umbrela in interiorul casei. Insa ti-a zis si de ce? Aceasta credinta dateaza din secolul 18. De fapt, in aceasta epoca, mecanismul umbrelelor era mult mai complex decat in zilele noastre. Din acest motiv, era mult mai usor sa te ranesti sau sa ranesti pe cineva cu armatura metalica a umbrelei. De-a lungul vremii, acest obiect a fost asociat cu ghinionul.

Nu sparge oglinda. Ai auzit si tu cu siguranta de aceasta superstitie. Spargerea unei oglinzi iti poate aduce numai putin de sapte ani de ghinion. Pentru a intelege originea acestei superstitii trebuie sa mergem pana in Antichitate epoca in care oglinda era simbolul sufletului. Spargerea oglinzii insemna ranirea sufletului.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *