Stiai aceste lucruri despre Mexic?

In momentul in care te gandesti la Mexic, iti vin cu siguranta in minte cateva cuvinte cheie: tequila, azteci, fiesta, soare, hoteluri de lux, Cancun, plaje…insa nu suntem siguri daca cunosti toate aceste mici detalii insolite legate de Mexic. Esti pregatit pentru aceste surprize mexicane?

cesar

Salata Cesar a fost inventata aici

Salata Cesar nu are nicio legatura cu Jules Cesar. De fapt, salata Cesar este ideea ingenioasa a lui Cesar Cardini, un chef italo-american, care si-a imaginat acest fel de mancare in restaurantul sau din Tijuana. Cu toate acestea, originea acestei salate este inca un subiect de polemica. Conform unor specialisti, un anume Livo Santini ar fi inventat acest tip de salata.

tamales

Tamales de 68 de kilograme

Tamales sunt niste paini mici din porumb, dulci sau sarate, preparate cel mai adesea la abur. In Mexic exista cel putin 300 de varietati de tamales. De toate pentru toate gusturile: rectangulare, patrate, triunghiulare…fierte in foi de banane, de porumb, de avocado sau de acuyo, garnisite cu carne, peste, ardei, fructe uscate sau capsuni. O varietate de tamales este el zacahuil. El Zacahuil sunt imense, ajung uneori pana la cinci metri lungime si cantaresc pana la 68 de kilograme.

vulcan

Cel mai mic vulcan din lume

Da, Mexic are cel mai mic vulcan din lume, Cuexcomate. Inalt de 13m, nu reuseste sa domine orasul Puebla in care este situat. De altfel, nu se stie cu exactitate daca este intr-adevar un vulcan…

Ciocolata este sacra

Pentru azteci, ciocolata calda era o bautura sacra. In momentul in care cuceritorul Hernan Cortes a debarcat pe coastele Mexicului, aztecii l-au luat drept un zeu, din cauza culorii pielii sale. Cu ce l-au servit pentru a-l intampina cat mai bine? Cu ciocolata calda, bautura zeilor. Deoarece ciocolata i s-a parut dezgustatoare, Cortes a decis sa invadeze si sa distruga imperiul aztec, sa le fure bogatiile si sa le violeze femeile…

mexico

Mexico este mai mare decat New York

Daca te intreaba cineva care este cel mai mare oras din America de Nord, sa nu ii spui New York. Risti sa te faci de ras. Mexico este cel mai mare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *