Pisica Serval – Cea mai exotica pisica din Statele Unite ale Americii

Animalele de companie exotice sunt un grup diversificat de animale care variaza de la pestii Betta la tigrii Bengal. Se presupune adesea in mod eronat ca toate pisicile exotice (sau non-domestice) in captivitate reprezinta aceeasi amenintare pentru populatie, la fel ca si leul sau leopardul. Dar in realitate, exista numeroase specii de feline mici care au un comportament similar cu cel al pisicilor domestice.

Pisica Serval

Probabil una dintre cele mai populare pisici exotice tinute in SUA sunt pisicile Serval, care provin din savana africana. Uneori, aceste animale de companie mai fug din resedintele stapanilor sai, fiind ulterior marcate de mass-media ca “gheparzi”, din cauza asemanarii superficiale dintre cele doua tipuri de feline.

Desi pisica Serval seamana oarecum cu ghepardul, aceasta are urechi mari si ascutite precum vulpea Fennec si este mult mai scurta decat felina cu care se aseamana. Deseori, oamenii, cand se uita la o pisica Serval, cred ca aceasta reprezinta o amenintare pentru viata lor. In realitate, insa, aceasta pisica de dimensiuni medii este interesata doar de o anumita categorie de animale pe care sa le vaneze, printre care se numara pasarile, rozatoarele si, probabil, speciile mici de antilope.

Pisicile Serval nu au ucis niciodata un om. Cu toate acestea, muscatura unei astfel de feline ar trebuie evitata. Toate pisicile exotice pot fi periculoase daca se simt incoltite sau amenintate. De regula, insa, pisicile Serval sunt distante, linistite si pot fi tolerante cu alte animale de companie. Ele pot fi plimbate in lesa si scoase in lume, fara sa puna in pericol siguranta cuiva.

pisica serval

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *