Parazitii externi, una dintre cele mai neplacute probleme ale proprietarilor de caini

Puricii, capusele dar si alti paraziti externi, reusesc sa ne faca viata grea atunci cand suntem proprietarii unui animal. Pe langa faptul ca ii creaza acestuia disconfort, pot sa fie transmisi si la oameni si pot cauza probleme destul de grave. De cele mai multe ori, acesti paraziti isi fac de cap pe timpul verii, insa nu este exclus sa apara si iarna.

Atunci cand descoperi ca ai un caine cu paraziti externi, care are dermatite alergice si prezinta prurit, trebuie sa iei atitudine. Cum faci asta, insa?

Cele mai interesante solutii pentru antiparazitare pentru caini

Pe piata exista mai multe solutii, care mai de care mai interesante:

  • Deparazitarea la medicul veterinar. Este extrem de eficienta si poate sa previna si sa distruga orice tip de paraziti, indiferent ca este vorba despre pureci, paduchi sau capuse. Poate fi o solutie costisitoare, insa este pe termen lung si foarte lung.
  • Folosirea unor produse antiparazitare din farmacie. Produsele precum Bravecto  fac o treaba foarte buna. Este recomandat, totusi, inainte de a achizitiona un astfel de produs sa te orientezi in functie de varsta pe care o are animalul, in functie de specie si de greutate. de asemenea, particularitatile fiziologice ale acestuia pot sa spuna destul de multe despre tipul de produs pe care trebuie sa il ia.
  • Accesorii anti parziti. Exista o multime de accesorii folosite impotriva parazitilor, cum ar fi pipetele anti parazitare, zgarzile, spray-urile sau antiparazitarele sub forma de pudra sau sampon. La aplicarea acestor accesorii insa, trebuie sa se tina cont de specificatiile producatorului si de toate celelalte detalii legate de particularitatea fiecarui catel.

Care sunt principalele probleme pe care le pot cauza parazitii externi?

Problemele sunt destul de multe si in destule cazuri pot deveni grave. Cea mai frecventa dintre probleme este reprezentata de actiunea spoliatoare, adica de consumul de sange din organismul catelului. O capusa poate sa consume pana la 0.5 ml de sange in 24 de ore. De asemenea, parazitii pot genera anumite probleme toxice in organismul gazda si pot introduce agenti mocrobieni care sa genereze probleme de sanatate.

In anumite cazuri, parazitarea masiva a unui catel poate sa ii cauzeze chiar si moartea, iar in cazuri mai usoare, duc la reactii alergice destul de serioase.

Nici proprietarii nu sunt feriti de paraziti in momentul in care animalele lor au o astfel de problema. Acestora li se pot transmite anumite boli infectioase, care nu sunt deloc placute.

Tocmai de aceea, este important ca un catel, inca de la o varsta foarte frageda, sa fie antiparazitat. Cel mai bine este sa se previna o astfel de problema decat sa se vindece, chiar daca exista niste costuri. Vindecarea este, de cele mai multe ori, mult mai scumpa.

 

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *