Panourile solare iti pot oferi energie gratuita?

panou solarCu siguranta nu esti deloc incantat de facturile la caldura si la apa calda, care vin in fiecare luna si parca sunt din ce in ce mai mari. Ce ai spune de o varianta gratuita si inepuizabila de energie, care sa iti ofere tot timpul apa calda de care ai nevoie si care pe langa faptul ca este gratuita, sa fie si generoasa cu mediul inconjurator.

Vei spune ca nu exista asa ceva, insa din fericire, exista: Panourile Solare.

Panourile solare sunt dispozitive destul de simple, care capteaza energia solara si o transforma in energie care incalzeste apa, putand sa ofere caldura si apa calda pe toata perioada anului. Un panou solar are un cost redus, care se amortizeaza in scurt timp si reuseste sa iti ofere urmatoarele mari benefici:

  • Capteaza radiatiile infrarosii ale soarelui chiar si pe timp innorat, reusind sa ofere caldura inclusiv pe timp de iarna. Evident, exista mai multe variante de panouri solare. Avem panourile solare nepresurizate care sunt indicate mai mult pe perioada verii, a primaverii si a toamnei si panouri solare presurizate care combina tehnologii de ultima generatie si pot oferi energie pe tot parcursul anului, fara restrictii;
  • Sunt foarte bine izolate, ceea ce ofera o functionare la temperaturi scazute, de pana la -20 de grade celsius;
  • Costurile pe care le impun sunt zero. In plus, panourile solare au o viata foarte lunga, rezistand mai mult de 30 de ani;
  • Ofera energie ecologica. In felul acesta, poti ajuta natura, oferindu-i momente de respiro;
  • Sunt foarte usor de montat si de intretinut. In cel mai rau caz, s-ar putea sa ai nevoie sa inlocuiesti un tub, in cazul in care acesta se sparge. Din fericire insa, tuburile sunt ieftine si se monteaza usor.

In plus, achizitia unui astfel de panou  reprezinta o investitie destul de mica, mai ales daca o raportam la faptul ca energia pe care o ofera este absolut gratuita.

 

Comments

comments

1 Response

  1. Nicu says:

    Bine scris acest articol . Sper din tot sufletul ca lumea sa invete ceva din el .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *