Orase abandonate superbe

Exista in lume cateva locuri superbe dar abandonate. In spatele fiecaruia din acestea, exista o poveste interesanta si fascinanta totodata. Descopera care sunt acele orase uitate care ne captiveaza si ne taie respiratia datorita unor privelisti superbe.

teba

Teba, Egipt

Exista putine locuri in lume comparabile cu maiestuoasa frumusete de care se bucura orasul Teba din Egipt. Cunoscut pe vremuri sub denumirea de Waset, orasul Teba face acum parte din modernul oras Luxor. Teba a fost pe vremuri capitala Egiptului, cel mai mare oras din lume, cu o populatie de peste 40 000 de locuitori. Mormantul regelui Tutankamon si templul lui Karnak sunt doar doua din superbele frumuseti arhitecturale ale acestui oras pierdut.

palenque

Palenque, Mexic

Acest loc iti este familiar? Asta deoarece l-ai putut admira in desenul animat The Mysterious Cities of Gold. Se presupune ca orasul Palenque a fost construit in anul 226 i.CH si a fost locuit pana in anul 799 era noastra. Principala ocupatie a locuitorilor din Palenque era agricultura. Cand aceasta nu a mai fost posibila, orasul s-a golit in mod progresiv si s-a acoperit de padure. Chiar daca este nelocuit in zilele noastre, Palenque este un loc magnific, bogat in istorie si arta.

pompei

Pompei, Italia

Timp de peste 1500 de ani, amplasarea exacta a orasului roman Pompei a ramas necunoscuta. In anul 79 d.CH vulcanul Vezuviu a intrat in eruptie acoperind orasul, la doar cativa kilometri distanta de Napoli. Dupa excavatii numeroase facute de experti, orasul cu 20 000 de locuitori a reaparut. Chiar daca Pompei nu este locuit in zilele noastre, templele si casele sale perfect conservate de cenusa reprezinta un loc minunat de vizitat.

Vijayanagra, India

Vijayanagra, India

Daca nu ai auzit niciodata de acest oras abandonat din India, linisteste-te, nu esti singurul. Chiar daca acest oras, pe vremuri in plina expansiune, este inca venerat de hindusi, multa lume nu are habar de existenta sa. Ceea ce a fost un centru urban intre secolele XIV-XVI, a deveni azi un superb sit istoric cu structuri superbe, inca in picioare, fara vreo munca de restaurare. Acest loc sfant a fost pe vremuri inima celui mai mare imperiu din sudul Indiei, ruinele sale fiind la fel de remarcabile precum orasul in perioada sa de glorie.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *