Natura – stii care sunt tarile cu cea mai mare densitate de paduri?

Padurile acopera aproximativ 4 hectare din globul pamantesc. Adica in jur de 30% din el cu alti  termeni. Dar unde se afla cele mai multe paduri? Dar si cele mai mari? Care sunt cele mai « impadurite » destinatii din lume?

china

China. Parcul National Zhangjajie. Cu mai bine de 197 de milioane de hectare, acest parc este cel care ajuta China sa intre in palmaresul celor mai impadurite tari din lume. Si totusi, padurile nu ocupa aici decat putin peste 18% din teritoriu.

Statele Unite. Sequoia National Park din Statele Unite ocupa un loc mai important in clasament, fiind chiar mai mare decat Parcul National din China. Ei bine, da, atunci cand vine vorba despre Statele Unite, nu doar megalopolele precum San Francisco sau New York sunt de mare interes. Nu mai putin de 31% din teritoriul de aici este acoperit cu paduri. Cu alte cuvinte, Sequoia National Park merita cu prisosinta sa fie descoperit.

828691

Canada. Canada cu al sau Parc National nu reprezinta deloc o surpriza. Canada este tara cu cele mai vaste si mai frumoase spatii, inzapezite sau pline de verdeata. Nu e deci de mirare ca ocupa al treilea loc atunci cand vine vorba despre cele mai impadurite destinatii turistice. Padurea ocupa aici in jur de 310 milioane de hectare.

Brazilia. Brazilia cu a sa padure amazoniana merita si ea sa faca parte din clasament. Unii s-ar putea mira chiar sa afle ca nu este chiar pe primul loc. mai mult de jumatate din teritoriu este ocupat de catre padure. Padurea este impozanta dar este victima defrisarilor masive.

rusia

Rusia. Rusia cu muntii sai Atlai ofera peisaje de vis. In tara cea mai vasta din lume, nu e de mirare ca se afla si cea mai vasta padure din lume. Cu numai putin de 809 milioane de hectare de padure, se pare ca Rusia este cea mai impadurita tara din lume.

Boreale, tropicale sau chiar polare, padurile ocupa deci suprafete foarte importante. Padurea amazoniana nu este numita degeaba « plamanul planetei ».

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *