Lucruri wow despre diamante, pe care cu siguranta nu le stiai

bluenileDe regula, diamantele sunt acele pietre pretioase despre care stim ca se folosesc la Inele de logodna si ca sunt indestructibile. In rest, doar cei pasionati cu adevarat de aceste pietre au cunostinte ceva mai vaste. In istorie insa, diamantele au reusit sa creeze momente cu aevarat inedite si chiar sa fie subiecte ale unor legende. Iata, asadar, cateva fapte cu adevarat interesante despre diamante:

  •  Grecii si Romanii care traiau in urma cu mai bine de 1000 de ani, credeau ca diamantele sunt lacrimi de zei sau parti din stele care au cazut pe Pamant. Unii erau de parere ca sageata lui Cupidon era realizata din diamante;
  •  Diamantele sunt elemente extrem de vechi. Acestea au, de regula, milioane de ani vechime, sau chiar miliarde de ani.
  • Locul unde sunt create diamantele se afla la peste 200 de km in interiorul scoartei terestre. Faptul ca le putem gasi, oarecum la suprafata, este datorat eruptiilor vulcanice care le-au carat pana aici;
  •  Singurul element din care sunt realizate diamantele este carbonul. De fapt, este vorba despre o forma cristalizata a carbonului, rezultata prin presiune si prin ardere.
  • Cuvantul ” diamant” vine de la grecescul ” adams” care inseamna indistructibil sau invincibil;
  • Valoarea diamantelor a fost cunoscuta inca de la inceputuri. Exista dovezi asupra faptului ca acestea au fost colectate si vandute inca din secolul 4 inainte de Hristos, in India.
  • Primul inel de logodna cu diamante dateaza mult mai recent decat ai crede. Acesta a fost oferit in anul 1477, atunci cand Arhiducele Maxmililian al Austriei i-a oferit Mariei de Burgundy un inel de aur cu mai multe diamante care formau litera M.
  • Cercetatorii au descoperit o planeta care se crede ca este compusa intr-o proportie foarte mare din carbon si ca, o mare parte dintre aceasta este diamant pur.

Cu siguranta diamantele sunt impresionante, asadar, daca vrei sa iti ceri iubita in casatorie, cel mai bun mod prin care poti sa o faci este sa  ii oferi un inel cu diamant.

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *