Lucruri interesante pe care nu le stiai despre drone

metd_0110_KHYENTSEDRONE _pamellalim_3

Daca esti pasionat de zbor, astazi poti sa te bucuri de drone de foarte buna calitate, cu care poti zbura la inaltimi ametitoare si cu care poti sa filmezi, poti sa faci poze sau poti sa faci o multime de alte lucruri, cum ar fi stropiul plantatiilor cu insecticid.

Desi istoria dronelor nu este foarte bogata, putem detecta o serie de lucruri extrem de interesante despre aceste aparate de zbor.

  1. Primul utilizare a unei drone a avut loc in 1849. De fapt, nu era nici drona si nici nu putea fi controlata, insa era un prim concept de aparat de zbor care sa functioneze fara prezenta omului. Mai exact, armata Austriei a trimis peste 200 de baloane armate cu bombe cu ceas, in directia Venetiei. Din nefericire pentru austrieci, vantul nu a fost de partea lor si a intors o multime de baloane in tara lor.
  2. Pizeria Domino’s a incercat sa livreze pizza cu drona. I-a si iesi, Domicopter ( asa cum au numit drona) ducandu-si incarcatura la destinatie in 10 minute.
  3. Dronele pot fi folosite in omeniul securitatii. In mai multe tari din lume, dronele sunt folosite de politie pentru diverse taskuri. In Tokyo, spre exemplu, dronele politiei sunt folosite pentru a prinde alte drone suspecte ca ar spiona cladiri sau ca ar intra in zone nepermise.
  4. In ultimii ani s-au organizat adevarate concursuri de drone. Concursurile de viteza care au drept eroi principali drone, sunt din ce in ce mai populare si sunt prezente in din ce in ce mai multe locuri ale lumii.
  5. Exista o multime de alte lucruri care pot sa ii dea dronei un scop. Fotografii profesionisti folosesc dronele pentru imagini incredibile din aer, insa aceste mici aparate de zbor sunt folosite si de ambulante, de agricultori si de politie. De asemenea, pot fi folosite si de pompieri pentru a detecta daca exista gaze periculoase in anumite zone sau, evident, de firmele de delivery, care pot lua exemplul celor de la Domino’s si pot trimite mancarea nu la usa, ci la geam :).

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *