Lucruri interesante despre elefanti

Elefantii au aptitudini sociale uimitoare

Ce au in comun delfinii, maimutele mari, elefanti si oamenii? Stiinta ne spune ca aceste mamifere sunt o parte dintr-un grup exclusiv de animale care se pot recunoaste in oglinda.

Oamenii de stiinta de la The Wildlife Conservation Society din New York, Universitatea Emory, au descoperit ca elefantii se pot recunoaste in fata oglinzii. Pentru cercetatori, aceasta confirmare era de asteptat, de fapt, datorita abilitatilor sociale uimitoare pe care le afiseaza aceste animale. Oamenii de stiinta cred ca toate acestea sunt legate de abilitatile lor empatice, care le permit elefantilor sa se distinga unii de ceilalti in comunitatea lor. Cercetatorii au descoperit ca nu numai elefantii au capacitatea de a fi empatici, ci si delfinii si maimutele. Studiul a fost realizat intr-un proiect amplu de cercetare asupra evolutiei cognitive si comportamentale a mamiferelor.

despre elefanti

Elefantii comunica in mai multe moduri

Elefantii folosesc mai multe forme de comunicare, prin miscari ale corpului lor. Ei isi folosesc urechile lor la lambou, isi folosesc picioarele pentru a lovi prafu, pot percepe, isi folosesc trompa pentru a-si asuma pozitia dominanta atunci cand se joaca, protejeaza, in scopuri de imperechere, etc. Cercetatorii de animale au descoperit la elefanti peste 150 de semnale vizuale. Aceste mamifere folosesc aproape fiecare parte a corpului pentru a comunica unul cu celalalt.

Elefantii sunt extrem de inteligenti:

  • Un elefant care simte o mancarime intr-o zona a corpului la care nu poate ajunge cu membrele sale, foloseste un bat suficient de lung pentru a se scarpina in zona respectiva.
  • Elefantii isi folosesc trompa atunci cand arunca lucruri, se joaca sau se lupta.
  • Elefantii au capacitatea de a coopera si de a lucra in echipa.
  • Nivelul de inteligenta al elefantilor este egal cu cel al delfinilor si al cimpanzeilor.
  • Elefantii au o viata sociala complexa.
  • Elefantii au un atasament emotional urias unul fata de celalalt.
  • Elefantii traiesc un grupuri sociale familiale, in care cei in varsta au grija de cei tineri.

despre elefanti

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *