Lucruri inedite pe care nu le stiai despre aur

goldGoana dupa aur a facut multi oameni sa viseze si foarte multe persoane au transformat acest metal in scopul suprem al vietii. Aurul este folosit in stiinta, in industrie si in bijuterii , putand sa fie subiectul unor bijuterii la comanda cu adevarat deosebite. Daca vrei sa ii oferi iubitei un inel de logodna, inelul de aur este cel mai indicat pentru asta. Cu toate ca aurul este prezent printre oameni de mii de ani, exista o multime de lucruri pe care nu le stii despre el.

Iata, asadar, cateva lucruri inedite pe care aurul le ofera:

  • Cel mai mare lingou de aur din intreaga lume are nu mai putin de 250 de kg. Practic, valoreaza cateva milioane bune de aur si este imposibil de ridicat. De ce ai face un astfel de lingou? Cu siguranta impotriva hotilor. Cine poate sa fure 250 de kg de aur?
  • Aurul a fost descoperit peste tot prin lume. Fiecare continent are zacaminte ale acestui material pretios, motiv pentru care si intreaga economie a tarilor se bazeaza pe rezerva de aur pe care o au acestea .
  • Chiar si in corpul nostru poti gasi aur, mai exact in sange. Este adevarat, nu este o cantitate insemnata, fiecare om ducand cu el 0.2 miligrame din acest material. Conteaza insa ca suntem niste oameni de aur :D.
  • Cutremurele transforma apa in aur. Da! Un cutremur poate sa faca minuni si nu doar din acelea neplacute. La seismele majore apa se poate transforma in aur. Acum parca iti doresti sa vina un cutremur. Sau , mai bine nu !
  • O tona de calculatoare invechite pot genera mai mult aur decat 17 tone de minereu de aur :). Este cu adevarat impresionant faptul ca suntem insotiti peste tot de atata valoare.
  • Daca iti inchipuiai ca o medalie de aur este de aur in totalitate, vei fi dezamagit. O medalie de aur contine doar 1.34% aur, restul componentei sale fiind alte metale, cum ar fi argintul.
  • Oceanele lumii contin peste 20 de milioane de tone de aur pur.

Stii si alte lucruri inedite despre aur? Te asteptam sa le impartasesti cu noi!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *