Londra si ciudateniile sale

Big Ben, Catedrala Sf. Paul, Buckingham Palace…iata locurile clasice din Londra de care toata lumea a auzit. In cadrul acestui articol va propunem sa descoperiti alte locuri, atipice pe care le detine Londra precum si o serie de ciudatenii de care poate nu stiai.

little-ben

Little Ben

Toata lumea a auzit pe Big Ben, unul din cele mai cunoscute ceasuri din lume. Insa stiai ca acesta are un fratior cu numele de Little Ben? Situat in apropiere de gara Victoria, Little Ben intampina turistii sositi cu trenul pentru ca acestia din urma sa intre in contact cu lumea britanica. Particularitatea acestui ceas consta in faptul ca este setat la ora de vara.

Libertatea expresiei

Aici sunt de mentionat doua locuri atipice. Mai intai Speaker’s Corner aflat in Hyde Park, in traducere libera coltul oratorilor. Oricine poate sa ia cuvantul aici, sa se exprime in mod liber, in fata persoanelor prezente in parc la acel moment. Acest loc dateaza din secolul XIX si a fost creat la cererea populatiei, din dorinta de a purta discutii libere.

The Bansky Tunnel este situat in apropiere de gara Waterloo. Cu o lungime de 300m, acest tunel serveste drept panza de pictat artistilor amatori sau confirmati in materie de graffiti. Ambianta de Street Art garanteaza o deconectare totala.

House of Commons

House of Commons este unica cladire din Londra in care regina nu are acces. Motivul? Unul simplu: pur si simplu nu este membru.

Ben Johnson, poetul

Cunoscutul poet are o piatra funerara minuscula in Westminster Abbey. Asta deoarece Ben Johnson era atat de sarac incat n-a avut banii necesari pentru un loc normal de ingropaciune. Rezultatul? A fost inmormantat in picioare…

Buckingham Palace

Cu siguranta ai auzit de Buckingham Palace. Dar stiai pe ce locatie a fost acesta construit in 1702? Pe locatia unui bordel. Scandalos, nu-i asa?

Statuia Handel

Situata in Westminster Abbey, Statuia lui Handel are urechile unei…domnisoare. Motivul? Sculptorul Louis Fracois Roubiliac a fost de parere ca urechile lui Handel, chiar daca erau muzicale, erau putin cam urate…

Waterloo-BridgePodul Waterloo

Stiai ca podul Waterloo s-a construit in perioada Celui De-al Doilea Razboi Mondial cu forta feminina de munca in intregime?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *