Locuri cu adevarat magice de pe Pamant

Magice, misterioase, ireale…iata o selectie a celor mai frumoase locuri de pe Pamant, locuri ce ar trebui vizitate macar o data in viata.

lacLacul Roz, Senegal

Cum? Un lac roz? La prima vedere, Lacul Roz din Senegal seamana cu un milkskake cu capsuni. Culoarea roz a lacului se datoreaza unei alge care produce acest pigment rosu pentru a putea rezista nivelului ridicat de salinitate al apei. Cand pigmentul si sarea se amesteca datorita luminii solare, apa devine roz. Sezonul uscat este momentul in care lacul este cel mai roz.

trulliCasutele Trulli, Italia

Da, exista cu adevarat si sunt locuite. Aceste casute de basm cu acoperisuri conice nu sunt locuite de hobbiti ci de locuitorii din valea Intria, aflata in partea de sud a Italiei. Datand din anul 1500, casutele Trulli sunt decorate cu simboluri inspirate din cultura crestina, care de care mai bizare.

Orasul fermecat Cuenca, Spania

Cuenca, un orasel din Spania este celebru pentru casele sale suspendate. Insa, in afara de aceasta arhitectura vertiginoasa, turistii vor fi fermecati de aceste formatiuni stancoase si isi vor pune urmatoarea intrebare: cum au ajuns acestea aici? Acesti campioni gigantici care ar fi putut fi plasati de un zeu creator, sunt de fapt rezultatul unei eroziuni.

tunelTunelul Dragostei, Klevan, Ucraina

Conform legendei, indragostitii care isi pun o dorinta sincera in acest tunel vor constata cu surpindere ca aceasta li se indeplineste in cel mai scurt timp. Acest loc li s-ar putea parea unora putin infricosator, noaptea in special. Acest tunel natural, situat in Klevan, este folosit doar de trei ori pe an de un tren care transporta lemn la o uzina din apropiere.

plajaRed Seabeach, China

Plaja Dawa din regiunea Liaoning, China este cunoscuta pentru faptul ca nu are culoarea unei plaje obisnuite, ci rosie. Culoarea rosie a plajei nu se datoreaza nisipului ci unei plante, chenopodiaceae, planta ce transforma toamna acest loc intr-o mare si o plaja de un rosu halucinant.

tosua-1024x768_samoaTo Sua Ocean Trench, Insulele Samoa

Contrar ideilor preconcepute, aceasta piscina paradisiac nu este o un sant sub mare, ci o groapa de aer. Cunoscuta si sub numele de Marea Groapa, To Sua Ocean Trench figureaza printre cele mai uimitoare locuri din lume. Foloseste scara pentru a cobori sau daca esti mai curajos, practica scufundari.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *