La instalarea unui gard electric conteaza extrem de mult destinatia lui

Foarte multi fermieri au ajuns la concluzia ca au nevoie de un gard electric. Este o solutie eleganta, care nu costa mult si care le permite sa isi petreaca timpul facand altceva decat sa pazeasca animalele. Totusi, instalarea unui gard electric animale prezinta o serie de particularitati de care oricine trebuie sa tina cont. O prima particularitate se refera la destinatia gardului.

Un gard destinat gainilor este total diferit de unul destinat porcilor sau ursilor. Tocmai de aceea, am exemplificat pe cateva animale foarte populare si am descoperit care sunt particularitatile gardului electric, pentru fiecare animal in parte.

Pentru vaci. Un gard electric pentru vaci are nevoie de maxim 2 fire intre tarusii de fixare, daca se doreste ca vaca sa nu paraseasca perimetrul. Daca exista riscul sa vina anumiti pradatori, se pot instala pana la 6 fire, la distanta de 20 de centimetri intre ele. In general, tensiunea din gard necesara pentru indepartarea vacilor este de 2-3000 de volti, insa pentru pradatorii mari trebuie sa se creasca tensiunea la 5000 de volti.

Pentru oi. Instalarea unui gard electric pentru oi este o misiune destul de dificila, in conditiile in care este nevoie de o tensiune de minim 4000 de volti pentru a spala o astfel de reprezentanta a regnului animal, iar memoria unei oi nu este un punct forte, asadar, gardul va fi incercat foarte des. Tocmai de aceea este nevoie de un gard puternic, bine montat si rezistent. Regulile pentru oi se aplica si caprelor, insa apar si altele noi, in conditiile in care caprele sar mai mult, asadar, inaltimea trebuie sa fie de pana la 120 de centimetri.

Pentru caini si pisici. Un gard electric pentru caini are nevoie de aproximativ 2000 de volti, indiferent de marimea patrupedului. IN ceea ce priveste pisicile, necesarul este mai mare, de pana la 4000 de volti. Numarul de fire poate sa difere si el destul de mult. La pisici trebuie sa fie minim 4 fire, pe o inaltime de 1 metru, in timp ce la caini pot fi suficiente doua, trei fire.

Ce este de retinut?

In principiu, gardul trebuie sa fie instalat in functie de animalul caruia ii este destinat. Exista animale cu blana groasa, care au nevoie de o tensiune de peste 5000 de volti si exista animale sensibile. Indiferent de tensiune, un gard electric nu este letal, insa este bine sa fie aleasa tensiunea corecta. De asemenea, conteaza foarte mult si numarul firelor si desfasurarea lor.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *