Iata tot ce trebuie sa stii despre gomajul capilar

Parul nostru, scalpul in special este adesea expus la poluare, la conditii meteo dificile, la un exces de sebum si multe altele. Cu alte cuvinte, o multime de factori care au tendinta sa il fragilizeze si sa il deterioreze. De aceea este important sa avem grija de parul nostru. Parul nostru trebuie sa primeasca o ingrijire aparte, la fel ca pielea. Trebuie sa fie intretinut in mod regulat cu ajutorul produselor potrivite – uleiuri capilare, masti, sampoane, seruri si balsamuri. Un gomaj este esential pentru podoaba noastra capilara deoarece ii permite sa ne pastram parul sanatos si stralucitor.

tout-savoir-sur-le-gommage-capillaire2-500x422De ce avem nevoie de un gomaj capilar?Asemeni gomajului corpului, gomajul capilar vizeaza debarasarea scalpului de orice urma de impuritati precum piele moarta, sebum, transpiratie sau poluare. Prin intermediul unui masaj circular gomajul destupa porii capilari si activeaza micro-circulatia si stimuleaza cresterea parului lasandu-l mai stralucitor si mai matasos.

Gomajul permite si atenuarea eventualelor mancarimi si pregatirea scalpului pentru primirea diferitelor ingrijiri precum balsam sau masca capilara. Gomajul capilar este ideal pentru orice tip de par insa este recomandat in special persoanelor cu parul gras.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca nu trebuie sa abuzezi de gomajul capilar deoarece risca sa fie agresiv cu podoaba ta capilara. Este imperativ sa il aplici cu moderatie pentru a profita de beneficiile acestuia fara sa iti deteriorezi si mai tare parul. O data-de doua ori pe saptamana este mai mult decat suficient, mai ales daca ai un par gras. Gomajul se poate aplica inainte de samponarea propriu-zisa, pe parul uscat sau umed. Aplica gomajul la nivelul radacinilor cu ajutorul unor miscari circulare pentru a activa circulatia sanguina. Cateva minute sunt suficiente pentru a nu irita scalpul. Odata gomajul terminat, clateste cu apa calduta pentru a inlatura eventualul surplus de produs.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *