Forta Ferro este singura fibra din polipropilena folosita pentru armare dispersa

Modalitatile de armare au cunoscut o evolutie foarte puternica in ultimii ani, fibrele din polipropilena jucand un rol extrem de important in acest sens. Aparuta in SUA, fibra din polipropilena a devenit utilizata si in Romania, capatand un succes din ce in ce mai mare, odata cu trecerea timpului.

Ce face Forta Ferro?

Scopul acestui material este acela de a inlocui complet armarea clasica, care se facea cu otel beton sau fibra metalica, cu aceasta fibra de polipropilena. Castigul este imens, in conditiile in care in locul a 10 kg de fibra metalica se foloseste doar 1 kg de fibra din polipropilena.

Fibra polipropilena Forta Ferro are marele beneficiu de a reduce contractia plastica in momentul in care betonul se intareste si sa imbunatateasca rezistenta acestuia. Avantajele acestei fibre sunt majore, in conditiile in care betonul armat cu fibra din polipropilena poate sa reziste mult mai bine la ciclul inghet-dezghet, eliminand pe cat posibil riscul de fisurare.

Care sunt avantajele Fortei Ferro?

Principalul avantaj este acela ca asigura o armare dispersa. Pe langa acesta insa, exista o serie de alte avantaje, cum ar fi faptul ca aderenta acestor fibre la beton este mult mai mare sau ca nu mai apar microfisuri.

Armarea cu Forta Ferro duce la mai putin rosturi la dilatare si la o rezistenta foarte mare in timp a betonului.

Beneficiile acestui mod de armare se vad si in costurile finale, in conditiile in care se foloseste mult mai putin material si este usor de aplicat. Acest lucru inseamna un cost mult mai mic de transport si un cost mai mic in ceea ce priveste mana de lucru.

Fibrele din polipropilena Forta Ferro sunt inerte din punct de vedere chimic, nu sunt magnetice si nu sunt corozive.

Astfel, exista toate motivele pentru o armare cu acest tip de material in detrimentul otelului.

La ce lucrari poate fi folosita aceasta fibra?

Lucrarile la care poate fi folosita fibra de polipropilena Forta Ferro sunt extrem de diversificate. Astfel, aplicarea ei poate fi in pardoseli industriale, pe platforme betonate, la parcari sau la produse prefabricate. De asemenea, se poate folosi si la captusirea tunelurilor sau la alte constructii care necesita o rezistenta foarte mare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *