Cateva reguli pentru a avea picioare sanatoase

Picioarele, in general, sunt cele care sustin greutatea intregului corp, astfel incat pot aparea probleme ale picioarelor ce duc rapid la disconfort pe termen lung. Vestea buna este ca cele mai multe dintre aceste afectiuni pot fi prevenite cu usurinta daca se respecta anumite sfaturi in legatura cu mentinerea sanatatii picioarelor.

Cateva reguli pentru a avea picioare sanatoase:sanatatea picioarelor genti online

1. Laba piciorului trebuie sa abia destul loc in pantofi, atat in lungime, cat si in latime sau inaltime. Acest lucru previne calusurile si favorizeaza o mobilitate sporita a piciorului in timpul mersului, prevenind imbatranirea incheieturilor si muschilor. Verificati daca la scoaterea pantofilor aveti urme rosii pe piele.

2. Piciorul nu trebuie sa stea pe o suprafata dura plata, ci trebuie sustinut de o talpa moale sau semi-rigida (plantarul). Acest lucru ajuta la circulatia venoasa si la imbunatatirea sensibilitatii picioarelor noastre. Daca aveti calusuri pe talpa si picioare umflate la sfarsitul zilei, inseamna ca talpa pantofilor dumneavoastra este prea dura.

3. Tocul si talpa pantofilor au o importanta foarte mare pentru ca reflecta si afecteaza postura noastra. Daca este prea inalt sau prea mic, tocul poate dauna calcaiului, la fel cum afecteaza si o talpa prea dura. Daca simtiti durere in glezne, in talpa, dar si in coloana, inseamna ca purtati tocuri nepotrivite.

4. Materialele din care sunt facuti pantofii dumneavoastra ar trebui sa fie naturale. Pielea naturala permite circulatia oxigenului si mentine umezeala. Daca aveti o senzatie de arsura, daca transpirati prea mult, sau daca aveti picioare reci si urat mirositoare, trebuie sa schimbati materialul din care sunt facuti pantofii dumneavoastra.

In final, daca nu aveti probleme in mod special si daca pantofii sunt de buna calitate, piciorul se poate adapta la ei. In caz contrar, comfortul poate fi obtinut cu ajutorul plantarelor si ortezelor personalizate. Ele va vor scapa de durerile de spate si de picioare.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *