Credeai ca te cunosti? Curiozitati impresionante despre corpul uman

Corpul, aceasta masinarie perfecta pe care trebuie sa o mentinem in forma si de care trebuie sa avem grija este inca un mare mister, nu va conteni sa ne uimeasca. Iata cateva curiozitati despre corpul uman care te vor surprinde cu siguranta.

Digestia

In general, hrana pe care o ingeram petrece in jur de 3-6 ore in stomacul nostru. In stomacul nostru incap pana la doi litri de alimente. De aceea, la unele persoane senzatia de satietate apare mai greu. O parte din alimentele ingerate stau intre 8-20 de ore in instestinul gros.

Craniul nostru creste pana la varsta de 45 de ani

Craniul nostru continua sa isi modifice forma pana la 45 de ani. Dupa ce trecem de varsta de 20 de ani, cand se incheie cresterea in lungime, oasele craniului se afla in continua ingrosare pana la 45 de ani.

corp

Cat timp putem supravietui fara apa si hrana?

Corpul uman rezista mai bine la lipsa de alimente solide decat la lipsa de lichide. De aceea, trebuie sa ne asiguram mereu ca suntem suficient hidratati deoarece consecintele deshidratarii pot fi destul de grave. Corpul uman poate rezista pana la 40 de zile fara hrana, in functie de starea de sanatate a fiecaruia. Fara apa sau fara lichide am putea supravietui maxim sase zile. Fara aer, sase minute.

Misterul pielii noastre

Stiai ca, de-a lungul vietii, putem produce pana la 15 kilograme de piele moarta? Exfolierea si eliminarea acestei piele inerte este esentiala pentru regenerarea pielii.

Parul femeilor creste mai repede decat cel al barbatilor

Chiar daca de la nivelul scalpului parul femeii creste mai repede decat cel al barbatului, cel mai rapid ritm de crestere il are barba barbatului.

Limba

Limba noastra masoara in medie 10cm iar forma sa, striatiile si liniile sale sunt unice la fel ca amprenta digitala. La nastere avem milioane de papile gustative pe care le pierdem odata cu trecerea timpului. Astfel, primele savori din copilarie sunt fara indoiala unice.

Nu visam toti colorat

Specialistii sunt de parere ca o persoana din opt viseaza in alb-negru. Motivul nu se cunoaste cu exactitate insa cu siguranta nu este vorba despre vreo boala.

Care este cel mai mare organ al omuluiĀ ?

Ei bine, raspunsul la aceasta intrebare te-ar putea surprinde: pielea. Pielea are o serie de functii vitale precum eliminarea apei din organism, are un rol imunitar vital.

Unghiile de la maini cresc mult mai repede

Unghiile de la maini cresc de patru ori mai repede decat unghiile de la picioare din cauza ca fluxul sanguin este mai puternic.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *