Coincidente istorice cu adevarat tulburatoare

Exista in viata reala o serie de lucruri bizare care depaesc orice fictiune. Evenimente improbabile si coincidente bizare greu de explicat. Va propunem sa descoperim impreuna cateva coincidente produse de-a lungul Istoriei care va vor surprinde cu siguranta si vor demonstra inca o data ca lumea este plina de mistere.

edgar

Supravietuitorii si marinarul. Aventurile lui Arthur Gordon Prym este un roman semnat de Edgar Allan Poe care spune povestea a patru supravietuitori ai unui naufragiu, nevoiti sa manance un marinar pe nume Richard Parker. Autorul acestui roman ne asigura de faptul ca povestea este inspirata din fapte reale insa nu este cazul. Ceea ce este cu adevarat bizar in aceasta poveste este ca la 46 de ani de la aparitia romanului a avut loc un naufragiu si supravietuitorii au decis sa il manance pe marinarul pe care il chema…Richard Parker.

linc

Lincoln si Kennedy. Cei doi presedinti americani, Abraham Lincoln si John Kennedy au, in mod bizar, o multime de puncte in comun. Presedintele Lincoln a fost ales de congres in 1846 in timp de Kennedy a fost ales in 1946. Cei doi presedinti americani au avut un prieten pe nume Billy Ggraham iar ambii au fost asasinati din spate cu un glont in cap, intr-o zi de vineri, in prezenta sotiilor. Lincoln a fost asasinat intr-un teatru in timp ce asasinul lui Kennedy a incercat sa se ascunda intr-un teatru.

enzi

Reincarnare. Asemanarea dintre Enzo Ferrari, fondatorul marcii de automobile Ferrari si fotbalistul Mesut Ozil este tulburatoare de-a dreptul. Insa ceea ce este si mai tulburator este faptul ca Enzo Ferrari a murit in august 1988, cu doua luni inainte de nasterea lui Mesut. O reincarnare?

 frati

Frati cu destin tragic. Erskine Lawrence Ebbin este un tanar de 17 ani lovit de un taxi in timp ce se plimba cu motocicleta. Un an mai tarziu, fratele sau isi gaseste sfarsitul in acelasi mod, la aceeasi varsta in timp ce conducea acelasi tip de motocicleta. Ceea ce este cu adevarat tulburator: a fost lovit de acelasi taxi, condus de acelasi sofer…cu acelasi pasager la bordul masinii.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *