Cele mai scumpe alimente din lume

Unele obsesii sau preferinte culinare duc la extravaganta si provoaca cheltuieli excesive. In cele ce urmeaza va vom prezenta unele din cele mai ciudate, scandalos de scumpe alimente din lume. Va lasam pe voi sa decideti daca aceste alimente chiar merita achizitia.

ciuperci

Ciupercile Matsutake – 2000$/kg

Credeai ca doar trufele sunt scumpe? Ciupercile Matsutake, cunoscute si sub numele de ciupercile lui Buddha, reginele ciupercilor, sunt extrem de scumpe si cautate deoarece productia anuala este sub 1000 de tone. Au o aroma si un gust unic si sunt foarte scumpe.

Cel mai scump covrig din lume costa 1000$. Acest covrig a fost creat de chef Frank Tujague care lucreaza in cadrul Hotelului Westin din New York. Dar de unde acest pret piperat? Covrigul contine ingrediente precum crema de branza cu trufe albe, jeleu de Riesling, infuzie de fructe de Goji dar si fasii de aur.

Cea mai scumpa omleta din lume Zillion Dollar Frittata costa 1000$. Aceasta omleta spectaculoasa are in compozitia sa oua, homar si 10g de caviar de sturion.

Wagyu Steak – 2800$/kg. Aceasta carne este obtinuta de la bovinele Wagyu, specie de animale hranite cu paie umezite in bere, masate cu ajutorul unor perii rotative dispuse pe pereti. Aceste bovine asculta zilnic muzica. Rasa provine din Hyogo, Japonia si reteta de preparare a carnii precum si modul de crestere acestei rase sunt tinute secrete.

Pizza Corolla de Domenico costa 4200 de dolari. Este o pizza de 30cm preparata cu ajutorul celor mai scumpe ingrediente din lume printre care homarul marinat in coniac si caviar inmuiat in sampanie. Printre celelalte ingrediente amintim: somon afumat scotian, prosciutto, trufe albe si otet balsamic.

Densuke Watermelon

Densuke Watermelon costa 6100$. In Japonia, pepenele este considerat un fruct extrem de rar. Densuke este cultivat doar in partea de nord a Japoniei, Hokkaido. Pepenele Densuke este negru.

Yubari Melon costa 23 900 de dolari si este cultivat in regiunea Yubari din Japonia, cunoscuta pentru solurile sale vulcanice fertile. Sunt considerate cele mai dulci si mai suculente fructe din lume. In 2008, doi astfel de pepeni au fost vanduti cu suma colosala de 23 900$.

Ce parere ai? Merita aceste alimente atatia bani?

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *