Cele mai ciudate atractii turistice din lume

Ciudate, ati spus ciudate?

Xochimilco – Island of the Dolls – Hung Out to Die

Insula Papusilor, Mexic

Daca esti fanul declarat al lui Chucky, papusa ucigasa, cu siguranta vei adora Insula Xochimilco, situata in partea de sud a Mexicului. In afara de multitudinea de canale pe care se plimba vapoare colorate, aceasta insula adaposteste o colectie cel putin ciudata: mii de papusi cu bratele smulse, fara ochi, agatate in copaci. Aceasta colectie este opera unui anume Santana Barrera care a recuperat corpurile deteriorate ale papusilor plutind in apa sau aruncate la gunoi si le-a asezat in natura. In aparenta, rolul acestora este de a alunga spiritele rele. Sau turistii slabi de inima….

grota

Grota Licuricilor, Noua Zeelanda

Noua Zeelanda este reputata nu doar pentru hobbits ci si pentru licuricii sai. La Waitomo nu este vorba doar de cativa licurici ci de un intreg plafon acoperit de aceste bestii luminoase. In aceasta grota din Waitomo, puteti admira miile de licurici. Pentru a putea admira acest spectacol poetic si putin dezgustator (luminozitatea licuricilor vine din intestine) vizitatorii pot face o expeditie speologica si un tur cu vaporul.

Acvariul Inghetat, Japonia

Ai impresia ca pestii se agita mult prea tare intr-un acvariu clasic, iti este mult prea greu sa ii admiri? Incearca acvariul inghetat. Cele 450 de specimene prezente in acest acvariu unic sunt pastrate in blocuri de gheata transparente, ceea ce permite admirarea in voie a acestora, de la cei mai mici pesti la caracatita. Temperatura ambientala este de -20 de grade Celsius. Din fericire, la dispozitia vizitatorilor sunt puse veste, altfel risca ca ei sa devina urmatoarele exponate.

Marea Gaura Albastra, Belize

Unora li s-ar parea ciudata vizitarea unei Gauri, altora o experienta unica…un lucru este sigur: Marea Gaura Albastra din Belize este una din minunile ciudate ale naturii. Aceasta gaura circulara cu un diametru de 300m si o adancime de 120m este pe placul unui numar mare de scafandri care vin sa exploreze profunzimile grotei. In aceasta gaura traiesc o multime de specii rare de animale.

vrolik

Muzeul Vrolik, Olanda

Acest muzeu s-ar fi putut numi fara probleme Muzeul Morbid: schelete deformate, embroni de bebelusi siamezi, ochi de balena, fetusi…daca esti curios de ceea ce se petrece in interiorul corpului uman si nu numai, daca ai o anumita fascinatie morbida pentru deformarile din natura, atunci acest muzeu este facut pentru tine.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *