Cei mai celebri vulcani din lume

Vulcanii ofera adesea un spectacol incredibil pentru norocosii care au ocazia sa ii vada in plina activitate. Aceste cratere incredibile se pot escalada si vizita. Descopera impreuna cu noi cei mai celebri vulcani din lume.

fuji

Muntele Fuji, Japonia

Inscris in Patrimoniul Mondial Unesco, Muntele Fuji, cu o altitudine de 3776m, este punctul culminant al Japoniei. Sursa de inspiratie pentru un numar mare de artisti, ultima sa eruptie a fost in anul 1707.

Kilimandjaro

Kilimandjaro, Tanzania

Compus din 3 vulcani stinsi, Kilimandjaro este o destinatie extrem de cautata de pasionatii de natura. Conform masurilor realizate in anul 2008, varful sau se afla la o altitudine de 5 891,8 m altitudine. Calota sa glaciara ar trebui sa dispara prin 2020-2050.

Vezuviul, Italia

Aflat la originea distrugerii mai multor orase precum Pompei, Vezuviul este singurul vulcan din Europa Continentala intrat in eruptie in ultimii 100 de ani. Ultima sa eruptie a fost in anul 1944. Inaltimea acestui vulcan italian culmineaza la 1281 m inaltime.

Vulcanii de la Auverge, Franta

Stinsi de mai multe secole, vulcanii din Auvergne raman inca un sit natural de o frumusete extrema. Printre cei mai cunoscuti vulcani de la Auvergne amintim Puy de Dome, cu o altitudine de 1465m, unul din cei mai vizitati din Auvergne.

irazu

Irazu, Costa Rica

Costa Rica poseda o multitudine de vulcani. Unul din cei mai cunoscuti este Irazu. Ultima sa eruptie a avut loc in anul 1963, cand presedintele american John F. Kennedy tocmai sosea in tara.

Nevado Ojos del Salado, Argentina/Chile

Situat la frontiera dintre Argentina si Chile, Nevado Ojos del Salado este cel mai inalt vulcan din lume, cu o altitudine de 6886m. Ultima sa eruptie nu este foarte clara, insa cu aproximatie a avut loc prin anul 700.

Stromboli, Italia

Din cauza activitatii sale permanente, Stromboli este supravegheat indeaproape. Una din cele mai periculoase eruptii ale acestui vulcan a avut loc in 1919, provocand moartea  a patru persoane.

Muntele Pelee, Martinica

Celebru pentru faptul ca a distrus orasul Saint-Pierre si a ucis aproximativ 29.000 de persoane, vulcanul Muntelui Pelee a intrat in eruptie pentru ultima data intre anii 1929-1932.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *