Cea mai scumpa cafea din lume

Ai plati 50 de dolari pentru o ceasca de cafea? Chiar daca ti-as spune ca aceasta este una dintre cele mai rafinate, unice si mai rare cafele din lume? Aceasta bautura este cunoscuta ca fiind caviarul cafelei. Acum, ce parere ai avea daca ti-as spune ca cea mai scumpa cafea din lume este produsa din excrementele de pisica?

Kopi Luwak, cunoscuta, de asemenea, sub numele de cafea zibeta sau cafea din excremente de pisica, costa aproximativ 600 de dolari pe kilogram!

Aceasta bautura este produsa in insulele Bali, Java si Sumatra din Indonezia. Kopi inseamna cafea, iar Luwak inseamna pisica zibeta care ajuta la producerea acestei cafele unice sau, pur si simplu, inseamna cafea zibeta.

1345

De ce este Kopi Luwak atat de speciala?

Pisicile asiatice zibeta sunt animale salbatice, care se plimba prin plantatiile de cafea pe timp de noapte. Ele ar trebui sa fie mancatoare pretentioase si sa consume cele mai bune, mai stralucitoare si mai coapte fructe de cafea. Fructele si boabele de cafea trec prin stomacul pisicii zibeta, unde are loc fermentarea, iar enzimele din stomacul pisicii schimba aroma cafelei. Pisica zibeta decarteaza apoi boabele in excrementele sale. Locuitorii insulelor din Indonezia aduna apoi aceste excremente, boabele sunt adunate din excremente si sunt spalate, se usuca si se prajesc pentru a produce aceasta bautura rafinata.

Ce gust are Kopi Luwak, cea mai scumpa cafea din lume?

Oamenii au opinii diferite cu privire la cafeaua zibeta. In timp ce unii oameni nu au raportat nicio schimbare semnificativa in gust, comparativ cu cafeaua obisnuita, cei mai multi consumatori au observat ca aceasta cafea rafinata are un gust mai putin amar decat celelalte cafele. Acest lucru se datoreaza faptului ca enzimele digestive din stomacul pisicii zibeta descompun proteinele din boabele de cafea, proteine care se presupun a provoca amaraciunea cafelei. Kopi Luwak este descrisa, in general, ca fiind foarte buna, pamanteasca, avand un gust de alune, cu nuante de ciocolata.

??????????????????

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *