Ce trebuie sa stii despre PVC?

geamuri-termopane-1

Cu totii cunoastem termenul de ” termopan” care de fapt, se refera doar la un anumit tip de suprafata vitrata, nu la toate tipurile de geam construit din PVC. In limbajul comun insa, termopanul este echivalent cu fereastra din PVC, asadar, vom incerca sa aflam cateva lucruri interesante despre aceasta fereastra.
Cu ajutorul celor de la Vegaprod.ro am descoperit o serie de lucruri cat se poate de interesante despre PVC.

Istoric

PVC-ul a fost descoperit si folosit pentru prima data in anul 1912, responsabil de aceasta descoperire fiind Fritz Klatte. Obtinerea materialului nu este usoara, ci presupune mai multi pasi, care incep prin electroliza sarii, producerea clorinei, producerea etilenei prin rafinarea petrolului si o multime de alte procese chimice care duc, intr-un final, la rezultatul pe care il cunoastem cu totii.

Lucruri interesante despre ferestrele PVC

  1. Cel mai important element al unui geam termopan este bagheta de aluminiu a acestuia. Bagheta de aluminiu izoleaza optim geamul si are capacitatea de a oferi toate proprietatile atractive ale acestuia. O bagheta mai lata sau mai mica de 16 mm insa, poate sa nu mai fie atat de eficienta.
  2. Geamul termopan este format din doua geamuri cu o suprafata goala intre ele. In aceasta suprafata este ori aer, ori un gaz rar. De regula, atat aerul cat si gazul folosit sunt izolatori foarte buni din punct de vedere termic.
  3. Sunt folosite mai multe gaze pentru geamul termopan. Foarte populare sunt gazele precum argonul sau kriptonul, care se dovedesc cu pana la 46 % mai eficiente decat aerul in ceea ce priveste izolarea.
  4. In functie de anotimp, geamurile devin concave sau convexe. Acest lucru este vizibil mai ales la geamurile de dimensiuni foarte mari.
  5. Geamurile securizate sunt, de fapt, geamuri trecute prin cuptoare speciale.

Daca obtinerea PVC-ului este dificil, obtinerea ferestrelor din PVC este si mai dificila, in conditiile in care acestea trebuie sa respecte anumite standarde de calitate. Din acest motiv, in momentul in care alegi sa cumperi niste ferestre termopan, este bine sa apelezi la profesionisti. O montare gresita poate sa duca la probleme destul de mari in ceea ce priveste confortul si de asemenea, poate sa genereze cheltuieli substantiale.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *