Ce trebuie sa stii despre panourile solare presurizate?

panouriEste clar ca incalzirea cu panouri solare te scuteste de o multime de cheltuieli si rezolva o gramada de probleme. Este la fel de clar faptul ca alegerea firmei care urmeaza sa se ocupe de instalarea panourilor si alegerea panourilor propriu zise, pot fi adevarate provocari. Pe piata, exista doua tipuri de panouri: cele nepresurizate si cele presurizate. Vom vorbi putin de cele presurizate.

Ce trebuie sa stii, asadar, despre panourile presurizate?

Termenul de panouri presurizate se refera  la panourile care se bazeaza pe presiunea retelei de apa, pe tuburile vidate cu heat pipe si pe un boiler destinat depozitarii apei.  O astfel de solutie este extrem de simpla si ofera o energie solara cat se poate de ieftina.

Care sunt principalele avantaje pe care le ofera un astfel de panou?

Panoul presurizat este ideal pentru orice aplicatie casnica. Indiferent ca speli, gatesti sau ai nevoie de apa calda pentru orice altceva, acesta iti poate livra apa la temperatura de care ai nevoie.

Instalarea panoului se face foarte usor. Daca vrei, poti sa il instalezi singur, fara niciun fel de problema. Este suficient sa ai niste indicatii in acest sens si totul va merge ca la carte. In felul acsta poti sa economisesti destul de multi bani pe care in mod normal i-ai da pe montaj.

Transportul este si el usor, deoarece este modular, fiind impartit in mai multe pachete. Astfel, incape chiar si intr-o masina de familie, fara prea mare efort.

Printre beneficiile pe care le ofera un astfel de panou se numara si faptul ca are o greutate mica, ceea ce inseamna ca poate fi pus pe acoperis fara nicio problema, la orice inclinatie si este construit din materiale foarte rezistente, care ii ofera o durata de viata uriasa. Doar tuburile vidate rezista fara probleme aproximativ 25 de ani, ceea ce inseamna ca poti economisi o multime de bani dati pe energie pe termen lung si foarte lung.

Nu trebuie sa fie soare in fiecare zi pentru ca acest panou sa poata functiona. Poate conserva caldura timp de 72 de ore fara niciun fel de efort.

Cu o durata de viata a boilerului de pana in 20 de ani si a tuburilor de pana la 25 de ani, un panou solar presurizat este o optiune excelenta pentru toti cei care isi doresc o alternativa cat mai buna pentru energie.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *