Ce tip de corp ai?

Ce tip de corp ai?

Majoritatea oamenilor prezinta combinatii intre tipologiile de corpuri existente. Acestea sunt: ectomorf, mezomorf si endomorf. De exemplu, unii au un corp superior care este ectomorfic si un corp inferior care este endomorf, rezultand un corp inferior subtire si un corp inferior ce are tendinta de acumulare mai rapida a grasimii si a greutatii. Uneori variatia nu este la fel de clara intalnindu-se in general cazuri cu un singur tip de corp pentru partea superioara si altul pentru portiunea inferioara a acestuia.

Inaltimea nu prea are legatura cu tipul de corp avut, in ciuda faptului ca oamenii tind sa se gandeasca la oameni slabi (ectomorfi) ca oameni in varsta si la persoanele scunde (endomorfi).

Ai un corp ectomorf daca ai putina musculatura esti slab cu oase micute si prezinti acumulare de grasimi in parte inferioara a organismului. In acelasi timp te potir regasi in aceasta lista si daca ai umeri, pectorali/sani si fesieri mici, picioare si maini lungi. Este importanta de mentionat ca acest persoane sunt deseori hiperactive si au dificultate prin a pune masa corporala pe ei.

Urmatorul tip de corp este reprezentat de mezomorf. Acestia au organismul inclinat natural, cu musculatura vizibila, oase medii, umerii puternici si patratosi cu eficienta in ardere grasimilor acumulate. In ceea ce ii priveste musculatura poate fi pusa in mod rapid, corpul fiind perfect echilibrat atat in partea superioara cat si in cea inferioara.

Ultima tipologie este cea a romanilor endomorfi. Acestia au un corp voluminos, oase medii-lungi, nivele inalte de acumulare a grasimii, umeri mici (acestia sunt constituiti de cele mai multe ori in forma de para). Aceasta tipologie este recunoscuta prin a acumula kilograme rapid, avand un metabolism incet care printr-o dieta echilibrata poate arde mai rapid caloriile consumate de-a lungul unei zile. Acestia pot acumula mai rapid muschi, insa de cele mai multe ori pot avea tendinta de a se dezvolta in timp.

Acestea au fost principalele 3 tipuri de corpuri caracteristice fiecarei persoane. Informeaza-te despre el, descopera mancarurile potrivite pentru tine cat si exercitile fizice ce te vor ajuta sa te mentii in forma si bucura-te la maxim de fiecare clipa petrecuta alaturi de cei dragi!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *