Ce nu stiai despre televizoare?

televizor-dependenta-3Astazi avem televizoare curbate, televizoare cu tehnologie 3D si televizoare cu o imagine impresionanta, cum ar fi televizoarele 4k. Nu a fost intotdeauna asa insa, Televiziunea s-a dezvoltat, intr-adevar, foarte rapid, insa la inceput ceea ce uimea era cu totul si cu totul altceva.

Care sunt, asadar, faptele pe care este posibil sa nu le stii despre televizoare?

  • unul dintre primele seriale de televiziune in America era extrem de infricosator. Se numea ” The television Ghost” si era construit in jurul unui actor care facea pe mortul si spunea povesti despre crimele pe care le-a facut.
  • Astazi, majoritatea oamenilor viseaza in culori. Ceea ce este interesant insa, este faptul ca persoanele care au crescut urmarind televizoare alb-negru, obisnuiesc sa viseze alb negru.
  • Cel mai vizionat show de televiziune al lumii nu este in America, asa cum te-ai astepta, ci in Anglia. Top Gear a reusit sa stranga nu mai putin de 350 de milioane de telespectatori in peste 170 de tari iar acest lucru se intampla saptamanal.
  • Inventatorul televizorului nu isi lasa copiii sa se uite la televizor, deoarece considera ca nu ii ajuta sa se dezvolte asa cum trebuie. Cata dreptate a avut ! Din pacate, a reusit sa provoace destul de multe daune in viata altor copii.
  • Perioada in care televizorul a devenit extrem de popular a fost cea care a urmat celui de-al doilea razboi mondial. Doar in America erau peste 1 milion de familii care aveau televizor in casa. Anul 1960 a fost insa anul care a dus la o expansiune uriasa a televiziunii.
  • Odata cu televizorul, au evoluat si preturile pentru reclame. In 1941, spre exemplu, 20 de secunde de reclama costau doar 9 dolari ( asta la o televiziune din America ) Astazi, 30 de secunde de reclama in mijlocul Super Bowl pot ajunge sa depaseasca 2 milioane de dolari. Cresterea este cu adevarat impresionanta.
  • Televiziunea s-a schimbat extrem de mult in ultimii 5-10 ani. Astazi, exista din ce in ce mai multi oameni care urmaresc programele tv preferate de pe telefon, tableta sau laptop. In viitor, este posibil ca televizoarele mari sa fie folosite doar pentru filme. In rest, stirile si emisiunile tv, vor fi urmarite pe dispozitive ceva mai mici.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *