Ce nu stiai despre pariurile sportive

descărcarePariurile sportive au devenit, in ultimii ani, o parte integrata din viata noastra. Poate ca nu din viata tuturor, insa cu siguranta, majoritatea pasionatilor de sporturi au avut cel putin o data in viata o mica legatura cu o casa de pariuri. Nu ai cum sa eviti asa ceva, in conditiile in care pariurile iti ofera senzatii placute, emotii si posibilitatea de a castiga. Sunt lucruri pe care toata lumea le cunoaste despre pariurile sportive si sunt lucruri mai putin cunoscute despre aceasta activitate. De data asta vom lasa cotele, strategiile si castigurile pentru site-urile profesionale, precum https://pariurix.com/ si ne vom axa pe lucrurile inedite din pariuri. Cine a fost inventatorul acestei activitati? Care au fost cele mai interesante castiguri din lume si cat de multi bani se invart in aceasta industrie?

Incepem cu inceputul si descoperim primele atestari ale pariurilor sportive inca din anii 776 inainte de Hristos. Nu, pe atunci nu exista niciun forum cu predicții sportive și ponturi de jucat la pariuri si nu exista o industrie in acest sens, insa in Grecia Antica, Elenii incepusera sa parieze diverse sume de bani pe competitii precum Jocurile Olimpice sau jocurile Pytice din Delhi. De la greci a fost un pas foarte scurt ca obiceiul sa ajunga si la romani, care pariau in timpul luptelor cu gladiatori si ulterior la restul lumii.

Evul mediu a avut si el o perioada in care pariurile au fost extrem de apreciate de iubitorii de castiguri rapide. Turnirurile erau extrem de atractive pentru pariori, care isi instruiau servitorii pentru a paria in locul lor.

Daca vorbim despre pariurile pe care le cunoastem astazi si pe care le gasim la aproape orice colt de strada si peste tot pe internet, acestea au aparut in secolul 19, in Anglia. Desi pariurile dateaza de mii de ani, britanicii sunt cei care isi insusesc titlul de inventatori ai pariurilor. Cine ii poate condamna pentru asta, in conditiile in care ei sunt cei care ofera cele mai mari varietati de pariere si cei care pun, de regula, bazele in acest sens?

Cu o mare usurinta, dupa secolul 19 pariurile au inceput sa capete un succes impresionant si sa ajunga in fiecare colt al lumii. Astazi, industria numara sute de miliarde de dolari in toata lumea si reuseste zi de zi sa faca o multime de oameni fericiti si o multime si mai mare de oameni dezamagiti. Asta este riscul, insa.

Care sunt cele mai interesante cazuri de pariere din istorie?

Evident, cu o istorie atat de bogata, pariurile sportive reusesc sa numere si o multime de cazuri cat se poate de interesante. Ne vom axa pe cazurile in care  jucatorii s-au ales cu castiguri substantiale, pentru ca pana la urma, castigurile sunt cele urmarite.

5000 de lire in 11 minute. Cupa Natiunilor Africane la Fotbal a oferit un meci cat se poate de interesant intre Mali si Angola. Cu doar 11 minute inainte de final, Angola era aproape castigatoare, conducand cu nu mai putin de 4-0. Cotele pentru un rezultat de egalitate au crescut incredibil de mult, ajungand la 1000. Un fericit jucator din Marea Britanie a indraznit sa parieze 5 lire pe egalitate si, spre norocul lui, minunea s-a petrecut. Astfel, in doar 11 minute, jucatorul a plecat cu 5000 de lire mai bogat acasa.

Pariu gresit, dovedit castigator. De data aceasta ajungem la cursele de cai din Anglia. Un jocheu participand avea o cota impresionanta, de 25000 . Darren Yeats, un parior cu un noroc incredibil, a pariat din greseala 59 de lire chiar pe jocheul cu cota uriasa, care a reusit sa castige toate cele 7 curse din ziua respectiva. Supa cu care pariorul a plecat in buzunar s-a ridicat la nu mai putin de 550 000 de lire sterline.

Sut de la jumatatea terenului, castigator pentru parior. Xabi Alonso, jucator al formatiei Liverpool in 2006, a inscris un gol din jumatatea propriei echipe, dupa ce a observat ca portarul advers era iesit din poarta. Nimic extrem de ciudat la un astfel de gol. Ceea ce este insa ciudat, este faptul ca un parior a prezis exact acest lucru ( ca Xavi Alonso va marca din propria jumatate de teren ) si a avut castig de cauza, imbogatindu-se cu nu mai putin de 25000 de lire.

De multe ori, nu trebuie sa cunosti un sport pentru a paria. Un pensionar de 59 de ani a decis sa parieze 50 de centi pe o cursa de cai, chiar inainte de ziua sa. Neavand cunostinte in domeniul curselor, a ales caii in functie de nume, acumuland o cota de 2 000 000. Spre surprinderea tuturor, pronosticul batranului a fost unul 100% corect, ceea ce i-a adus in conturi nu mai putin de 1000 000 de dolari, chiar de ziua sa de nastere.

Si increderea poate sa duca la pariuri castigatoare. In 2008, Lewis Hamilton a castigat campionatul mondial de formula 1. Pana aici nimic special. Ceea ce este cu adevarat impresionant insa, este faptul ca in anul 1998, cand sportivul avea doar 13 ani, cineva a pariat ca acesta va castiga un turneu de formula 1 pana va implini 25 de ani. Pronosticul s-a adeverit iar pariorul a castigat 10 000 de lire sterline.

Este clar, asadar, ca in pariuri se intampla si minuni. Este la fel de adevarat ca o minune precum cele de mai sus are loc o data la cativa ani si doar o persoana se poate bucura de ea. Astfel, daca vrei sa castigi din pariuri, in loc sa astepti o minune, pariind bilete cu adevarat fabuloase, mai bine iti faci o strategie bine pusa la punct cu care sa ataci cele mai interesante evenimente sportive. Astazi nu mai pariem pe gladiatori sau pe jocuri antice, insa cu siguranta pariurile sportive sunt cel putin la fel de distractive cum erau si odinioara si pot aduce o multime de avantaje, care mai de care mai interesante.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *