Big Ben, un turn cu ceas, cat o Anglie

Cand spui Anglia, te gandesti automat la Big Ben, unul dintre cele mai cunoscute ceasuri din lume, care a reusit sa intre in istorie cu cateva detalii cu adevarat interesante. Cu siguranta ai auzit de Big Ben, insa sunt multe lucruri pe care nu le stii despre el:

despre big ben

  • Numele de Big Ben se refera la clopotul care cantareste 13 tone si care se afla in interiorul turnului cu ceas. Turnul propriu zis, nu se numeste de fapt Big Ben si se numeste simplu, turnul cu ceas;
  • Turnul are 4 ceasuri care functioneaza cu o exactitate foarte mare iar sub fiecare ceas exista o expresie in latina care spune” O Doamne, Pastreaz-o in siguranta pe regina Victoria I”;
  • Fiecare fata a ceasului are un diametru de 7 metri si este curatata o data la 5 ani;
  • Turnul serveste si pe post de inchisoare pentru Membri parlamentului care incalca legea;
  • Un chestionar din 2008 facut de 2000 de persoane a dezaluit ca Big Banul este cea mai populara cladire din Anglia, urmata de Stone Henge.

Daca nu ai apucat sa ajungi in Anglia, cu siguranta o vizita pe aici te va impresiona, mai ales ca ai mult mai multe lucruri de vazut decat Big Banul si poti sa cunosti una dintre cele mai impresionante culturi ale lumii.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *