5 lucruri pe care nu le stiai despre camerele de supraveghere

supraveghere_video_kituri_cctv_aver_EB3004NET_vidy_V-IRN4Camerele de supraveghere se gasesc peste tot : in scoli, pe strada, in magazine sau acasa, acestea urmaresc cu succes fiecare miscare pe care o facem. Desi nu mare ca au foarte multe secrete, conform sekurit.ro  camerele de supraveghere sunt elemente mult mai complexe decat pare. Iata, asadar, 5 lucruri pe care cel mai probabil nu le stiai despre aceste dispozitive atat de utile.

Pot imputina numarul de spargeri

Da, este un lucru pe care il stiai. Ceea ce nu stiai insa, este procentul de spargeri care pot fi evitate prin instalarea unei camere de supraveghere: nu mai putin de 67%. Cu siguranta este un procent serios si te pune pe ganduri, daca trebuie sau nu sa faci o astfel de achizitie.

Nu ii ajuta pe politisti

Desi ai crede ca, odata ce a avut loc un furt, camerele de supraveghere ii ajuta pe politisti pentru prinderea hotilor, din pacate nu este asa. Cei care indraznesc sa intre intr-un magazin sau intr-o casa supravegheata si sa sustraga bunuri, o fac in cunostinta de cauza si stiu cum sa se acopere. Astfel, putem spune ca rolul camerelor este mai mult de prevenire. Nu inseamna insa ca nu sunt o sansa in plus pentru prinderea hotilor. Numarul de cazuri rezolvate cu ajutorul camerelor este insa de doar 3 %.

Istoria camerelor de supraveghere a inceput in urma cu mai bine de 50 de ani

Da, aceste dispozitive de urmarire erau prezente inca din 1942. Evident, pe vremea respectiva erau mai mari si mai greu de folosit, insa existau. Primul CCTV a fost instalat in Germania pentru a se urmari lansarea rachetei V2 si a fost creat de catre Walter Brunch, un inginer din vremea respectiva.

Exista o camera de supraveghere pentru fiecare 11 oameni

Statistica vine din UK, insa cu siguranta nu este departe de Romania. Practic, peste tot exista o camera gata sa te supravegheze. In urmatorii ani, numarul camerelor de supraveghere va fi din ce in ce mai mare, fiind posibil ca pana in 2020 sa ajunga la o camera pentru un om.

Utilitatea camerelor de supraveghere poate sa fie extrem de diversificata

Acestea nu sunt utile doar impotriva infractiunilor. Poti sa folosesti camere de supraveghere in industrie, in locuri in care oamenii nu pot intra sau in situatiile in care vrei sa observi ceva fara a te pune in pericol. Cu siguranta, camerele de supraveghere sunt o dovada a evolutiei umane si aduc un mare beneficiu daca sunt folosite cu scopuri cat mai curate.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *