Termoizolatii de calitate cu polistirenul extrudat de la Depo Materiale Constructii

Termoizolatii de calitate cu polistirenul extrudat de la Depo Materiale Constructii

 

Daca ai nevoie de polistiren extrudat, il poti gasi in magazinul Depo Materiale Constructii. Polistirenul extrudat  este un material termoizolant cu un scop foarte larg. 

Domenii de utilizare

 

Fundatie. Incalzirea unei fundatii in care sunt ingropate cabluri sau tevi, poate fi realizata atat in exterior, cat si din interior cu polistiren extrudat. In primul caz, conductele sau cablurile sunt expuse apelor subterane, precum si apelor de ploaie care se scurg in pamant. In acest sens, este recomandabil sa utilizezi polistiren extrudat pentru acest tip de izolatie, care, datorita structurii cu celule inchise, are o absorbtie de apa extrem de scazuta. Polistirenul extrudat  extins, are o absorbtie mai mare a apei, motiv pentru care, intr-o stare saturata de apa, performantele sale de izolare termica sunt reduse semnificativ. Prin urmare, acest tip de material poate fi utilizat in siguranta pentru a incalzi peretii fundatiei (subsol) din interior, cu conditia, desigur, ca impermeabilizarea sa fie finalizata.

 

Pereti. Marea majoritate a placilor polistiren extrudat sunt utilizate pentru izolarea termica externa prin asa-numita metoda de tencuiala. Cu toate acestea, pentru cladirile pentru care este imposibil sa se aplice izolatie termica exterioara (de exemplu, monumente de arhitectura), este posibil sa se efectueze izolarea termica interioara. Avantajul utilizarii unei placi de polistiren extrudat, in acest caz, este de necontestat. Materialul are o permeabilitate scazuta la vapori si, prin urmare, nu este necesara instalarea unei bariere de vapori care impiedica patrunderea si acumularea vaporilor de apa in grosimea materialului izolant. 

 

De asemenea, se aplica in cazul zidariei, cand un strat de material termoizolant este plasat intre straturile de zidarie. In acest caz, placa polistiren extrudat are chiar avantajul de a nu se stratifica. Polistirenul extrudat este, de asemenea, utilizat cu succes pentru izolarea peretilor interni, precum si a celor despartirilor. In acest caz, pe langa efectul termoizolant, se obtine si un efect acustic – izolarea fonica a structurilor este crescuta, dar, cu toate acestea, stratul de polistiren instalat intre ele, nu afecteaza proprietatile absorbante fonice ale structurilor.

Polistiren extrudat parchet

 

Polistirenul extrudat parchet este cel mai adesea folosite pentru a forma asa-numita incalzire in pardoseala. Placile de polistiren sunt asezate pe podele, apoi se monteaza un cablu de incalzire, putand fi conducte pentru apa ca lichid de racire, dupa care este amenajat un cuplaj pe toate acestea. Polistirenul extrudat are o rigiditate ridicata, suficienta pentru utilizare in astfel de scopuri. De asemenea, are proprietati de izolare termica, ceea ce permite obtinerea efectului dorit. 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *