6 lucruri pe care trebuie sa le stii, inainte de examenul teoretic la scoala de soferi

examenDesi este usor, examenul teoretic pune cele mai mari probleme aspirantilor la titlul de sofer. De multe ori, cei care pica o fac din simpla neatentie. Alteori, este de vina lipsa studiului iar oboseala poate si ea sa contribuie la insucces. Iata, asadar, 10 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand urmeaza sa dai examenul auto.

Rezolva doar chestionare DRPCIV

Sunt chestionarele aprobate de Directia Permise si sunt cele care garanteaza faptul ca sunt 100% corecte. Vei gasi pe internet o multime de site-uri care iti ofera posibilitatea de a rezolva chestionare, insa nu toate ofera garantia corectitudinii.

Odihneste-te inainte de a merge la examen

Daca esti odihnit poti gandi mult mai bine fiecare problema. Incearca sa dormi minim 8 ore in noaptea dinaintea examenului si sa consumi doar alimente naturale, care sa iti dea energia necesara si sa iti ajute somnul.

In timpul examenului acorda atentie fiecarui detaliu

Ai tot timpul din lume pentru a rezolva cele 26 de intrebari, asadar, nu te grabi! Asa cum spune un proverb romanesc, graba strica treaba. In principiu, daca esti bine pregatit nu ar trebui sa iti ia mai mult de 15 minute pentru a rezolva toate intrebarile pe care le ai la dispozitie. Chiar daca rezolvi mai repede ceea ce ti s-a dat, nu iesi mai repede din sala! Analizeaza cu atentie fiecare raspuns si asigura-te ca este cel bun.

Atentie la semnele de punctuatie!

O virgula pusa strategic poate sa schimbe intelesul unei intrebari. Nu esti la examen de gramatica, insa de multe ori, o astfel de situatie poate sa genereze probleme!

Lasa intrebarile mai grele catre sfarsit!

Partea mecanica este, de regula, cea mai grea, asadar, trebuie sa o lasi spre sfarsit. Intrebarile usoare trebuie sa isi gaseasca cel mai repede raspunsul, deoarece sunt cele care te vor ajuta sa treci examenul.

Calm!

Chiar daca ti se pare ca timpul se scurge mult prea repede, pastreaza-ti calmul. Cel mai rau lucru care ti se poate intampla este sa pici examenul, iar acest lucru nu este o tragedie. Poti sa il mai dai inca o data si inca o data si inca o data. Evident, cel mai bine este sa il iei din prima, asadar, incearca sa te legi de fiecare detaliu care te poate ajuta.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *